Tagliafico Speler van de Maand, Mazraoui wint talentenprijs

6 december 2018, 15:30

Voor de tweede keer op rij is er een speler van Ajax verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. Waar Hakim Ziyech in oktober nog de prijs won, is de eer nu weggelegd voor Nicolás Tagliafico. Daarnaast is er nog een Ajacied in de prijzen gevallen, want Noussair Mazraoui is Talent van de Maand geworden.

Dat meldt de Eredivisie donderdag via de officiële kanalen. De verkiezing vindt plaats op basis van statistieken en Tagliafico heeft wat dat betreft veel indruk gemaakt. De 26-jarige Argentijn wist afgelopen maand liefst elf kansen te creëren, gaf zeven succesvolle voorzetten en noteerde 22 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied. Ajax scoorde in november zeventien keer tot scoren en kreeg slechts twee tegentreffers.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een andere Ajacied de talentenprijs in de wacht heeft gesleept. Noussair Mazraoui is namelijk uitgeroepen tot Talent van de Maand. Hij volgt Michel Vlap van sc Heerenveen op. De 21-jarige rechtsback van Ajax leverde elf succesvolle dribbels af, won liefst 21 van zijn 36 persoonlijke duels en had een passnauwkeurigheid van 89 procent.

Bron foto: Eredivisie CV / FOX Sports

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen