Van Bommel gaat niet veranderen bij PSV ondanks eerste verlies

Van Bommel gaat niet veranderen bij PSV ondanks eerste verlies

6 december 2018 – Mark van Bommel gaat ondanks de nederlaag tegen Feyenoord geen grote veranderingen doorvoeren bij PSV. De oefenmeester vindt het eerste verlies na dertien zeges geen reden om de boel om te gooien en hij verwacht ook géén reactie. "Je moet geen reactie aan je elftal vragen omdat je verloren hebt. Je moet er als trainer voor zorgen dat je elftal onder alle omstandigheden hetzelfde blijft doen."Dat vertelde hij tijdens de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel met Excelsior. Daarin hoeven niet veel nieuwe namen of tactieken te worden verwacht. "Nee. Het is niet zo dat we na een nederlaag in de veertiende wedstrijd dingen anders gaan doen", verzekerde Van Bommel, die vermoedelijk zijn basiself niet wijzigt. 

Alle basisspelers van afgelopen zondag ook zijn 'gewoon' fit. Alleen de langdurig geblesseerde Ryan Thomas en Cody Gakpo (hij heeft een tik op zij enkel gehad) zijn niet beschikbaar voor Van Bommel in het thuisduel met Excelsior. Daarin wil hij opnieuw de details, wat hij al vaker benoemde tijdens de persconferentie, beter zien. Dat ging tegen Feyenoord volgens de PSV-coach mis.

"Ik heb zelf ook zulke wedstrijden gespeeld. Het is niet zo dat ik altijd top was. Soms wil je heel graag en dan lukt het niet. Dat is soms ongrijpbaar, je hebt er niet altijd invloed op. Dan zijn het vaak de kleine dingen, de details, die een wedstrijd bepalen. Dat kan zomaar een verkeerde ingooi of pass zijn. Dat zijn momenten waar je naar op zoek moet gaan. Daar was ik zelf als speler altijd heel scherp op, maar het ging ook weleens mis."

Ihattaren
Verder ging het tijdens de persconferentie nog over het talent Mohammed Ihattaren, die deze week voor het eerst met de grote jongens op het trainingsveld stond. Het idee is dat hij vaker gaat meetrainen met het eerste, aldus Van Bommel. "Hij ontwikkelt zich al vanaf het begin van dit seizoen goed", liet de oefenmeester weten, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 27 mei 2019

  2. zondag 26 mei 2019

  3. zaterdag 25 mei 2019