Kuipers gaat mogelijk tóch door tot en met EK 2020

6 december 2018, 14:20

Het WK in Rusland leek het laatste internationale toernooi van Björn Kuipers te worden, maar mogelijk gaat de ervaren leidsman toch door tot en met het EK van 2020. Dat heeft zijn vaste assistent Erwin Zeinstra aangegeven.

In gesprek met Omrop Fryslan gaat de assistent-scheidsrechter in op de toekomst van 'Team Kuipers'. Kuipers is 45 jaar en had daarmee zijn internationale pensioen bereikt. Volgens Zeinstra heeft de UEFA de leeftijdsgrens inmiddels aangepast, waardoor hij wel zou mogelijk fluiten op het EK over twee jaar. "Die leeftijdgrens is aangepast", zegt Zeinstra.

"Toen Björn laatst bij de UEFA was, is hem gevraagd of hij beschikbaar wil blijven tot en met het EK. Daar heeft hij positief op gereageerd." Aanvankelijk was het idee dat het WK het laatste toernooi van Kuipers zou zijn. "Dat was wel het idee. Maar helemaal verrast ben ik hier niet door. Björn is topfit. Hij hoort bij de meest fitte scheidsrechters die in Europese competities actief zijn. Ik ben hier wel blij mee, want ik wil er nog wel een toernooi aan vast plakken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen