Spoorboekje: Frenkie de Jong, Eredivisie en Italiaanse topper

7 december 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 7 december.

Nieuws

Frenkie de Jong naar PSG?

De Telegraaf weet het zeker: Frenkie de Jong heeft gekozen voor Paris Saint-Germain. Wat zijn de reacties vanuit Amsterdam? Erik ten Hag komt sowieso aan het woord, tijdens zijn wekelijkse perspraatje op vrijdag.

Wedstrijden

Juventus - Internazionale (20.30 uur)

Internazionale heeft in de laatste drie Serie A-duels vijf punten laten liggen en is daarom voorlopig afgehaakt in de titelstrijd van Italië. Als de opponent van PSV in de Champions League nog enigszins mee wil blijven doen, moet het winnen op bezoek in Turijn, van het ongenaakbare Juventus. De ploeg van Massimiliano Allegri verloor het hele seizoen nog niet: blijft dat vrijdagavond zo?

Werder Bremen - Fortuna Dusseldorf (20.30 uur)

"Er ligt druk bij ons", erkende Davy Klaassen in een recent interview. De middenvelder was met Werder nog zo goed begonnen aan de Bundesliga, maar zakt langzaam aan af naar het rechterrijtje. In de laatste vijf duels pakte hij met zijn ploeg slechts één punt in de Bundesliga. Kan de slechte reeks tegen hekkensluiter Fortuna Dusseldorf worden beëindigd?

PSV - Excelsior (20.45 uur)

Na de eerste nederlaag van de Eredivisie mag PSV tegen een andere Rotterdamse ploeg revanche nemen op  het verlies tegen Feyenoord. In eigen huis komt Excelsior op bezoek op de 'Mexicaanse avond', waar de nieuwe samenwerking met Mexico gepresenteerd wordt. Maken de Eindhovenaren taco's van de Rotterdammers of beleven ze een zure avond in het Philips Stadion?

Voetbal op tv

18.30 uur: Fortuna Sittard - AZ, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: FC Den Bosch - NEC, FOX Sports 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Sparta - Almere City FC, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.30 uur: Juventus - Internazionale, Ziggo Sport 14, live verslag van het Serie A-duel

20.30 uur: Waasland-Beveren - Club Brugge, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Pro League-duel

20.45 uur: PSV - Excelsior, FOX Sports 1, live verslag van het Eredivisie-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen