Reading zet Stam's opvolger Clement alweer op straat

Reading zet Stam's opvolger Clement alweer op straat

6 december 2018 – Reading heeft alweer afscheid genomen van Paul Clement. De trainer die Jaap Stam in maart kwam vervangen wordt op straat gezet vanwege de tegenvallende resultaten in het Championship. De club van oud-Ajacied Pelle Clement bivakkeert op de 21ste plek op het tweede niveau van Engeland.



En dat betekent dat de club in volle degradatienood is, terwijl Stam anderhalf jaar geleden nog in de finale van de play-offs stond om promotie naar de Premier League. Destijds deden nog een flink aantal landgenoten mee, met onder anderen Roy Beerens en Joey van den Berg. Inmiddels is van de Nederlandse enclave alleen Clement nog over.

De middenvelder annex aanvaller ziet zijn naamgenoot en trainer dus ontslagen worden. Van de laatste vijf duels werden er drie gelijkgespeeld en één gewonnen en verloren. Komend weekend speelt de ploeg tegen nummer zes Sheffield United, gevolgd door het belangrijke duel met directe concurrent Rotherham United.

Clement was eerder werkzaam als hoofdcoach van Swansea City en Derby County en werkte als assistent-trainer onder meer samen met Guus Hiddink bij Chelsea, Zinedine Zidane bij Real Madrid en Carlo Ancelotti bij Bayern München. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019