Barcelona ziet nieuwe parel van La Masia debuteren

6 december 2018, 09:32   Bijgewerkt: 6 december 2018, 09:37

De laatste jaren lijkt de talentenstroom bij FC Barcelona enigszins opgedroogd, maar de fans hebben donderdagavond weer een mogelijke nieuwe parel aan het werk gezien. De negentienjarige Riqui Puig is een grote belofte en debuteerde donderdag tegen Cultural Leonesa (4-1) met een assist.

De spelmaker kwam op veertienjarige leeftijd in de opleiding van Barcelona terecht en geldt als een groot talent. In het bekerduel van donderdag kwam hij in de 55ste minuut als invaller in het veld en leverde hij meteen een assist af. "Als kind van drie jaar kwam ik al in Camp Nou om wedstrijden te kijken", reageert de debutant. "Mijn hele leven ben ik al fan van Barcelona, dus je kunt je wel voorstellen dat ik dit geweldig vind. Het is echt een droom die uitkomt. Toch zal er niets veranderen, want ik zal morgen gewoon meetrainen met  Barça B. Wel zal ik met een lach op mijn gezicht op het veld staan."

Trainer Ernesto Valverde zag dat Puig een goede indruk maakte bij zijn debuut. "Het is een speler die het verschil kan maken en iemand die altijd vooruit kijkt", reageert de coach op de clubwebsite. "We hopen dat dit slechts de eerste stap is."

Jasper Cillessen stond negentig lang onder de lat bij Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen