Helmond Sport voorkomt arbitragezaak met assistent Verlijsdonk

Helmond Sport voorkomt arbitragezaak met assistent Verlijsdonk

6 december 2018 – Helmond Sport en assistent-trainer Mario Verlijsdonk hebben een afwikkeling gevonden in de al langlopende zaak over het verbreken van het contract. De club wilde al langere tijd af van het zestigjarige staflid, maar lang leek die soap uit te lopen op een arbitragezaak. Vlak voor die zou aanvangen, hebben beide partijen een akkoord bereikt.Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. De coach, die na 21 jaar opeens moest vertrekken, heeft een afkoopsom gekregen. Directeur Leon Vlemmings legt uit hoe die overeenkomst tot stand kwam. "We zijn als mensen om tafel gegaan. Als je elkaar direct spreekt, zonder tussenkomst van advocaten, kan je duidelijk zijn en krijg je meer begrip voor elkaar."

En zo kwamen uiteindelijk beide partijen toch bij elkaar, al vindt Verlijsdonk – die in 2013 ook een tijdje als interim eindverantwoordelijke was – het nog altijd jammer dat hij moet vertrekken. "Ik blijf er bij dat deze situatie alleen maar verliezers kent", legt hij uit. "Ik vind nog steeds dat ik de kwaliteiten heb om onderdeel te zijn van de toekomst van Helmond Sport, zeker richting de regio, maar helaas ziet de club dat anders."

Hoewel de trainer kritiek kreeg op zijn functioneren en hij dus moest vertrekken, blijft hij gewoon naar Helmond Sport komen. "Ik heb andere geluiden gehoord en heb zoveel goede contacten met spelers, sponsors, vrijwilligers en supporters opgebouwd. Waarom zou ik dan wegblijven voor die paar mensen die daar anders over denken en het minder leuk vinden dat ik kom? Helmond Sport is mijn club geworden."

Lees ook: Soap dreigt bij Helmond Sport: assistent komt met advocaat

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019