Hoekman vindt dat probleem NEC in de 'bovenste laag' zit

Hoekman vindt dat probleem NEC in de 'bovenste laag' zit

6 december 2018 – NEC-clubman Danny Hoekman maakt zich zorgen over het beleid van de eerstedivisionist. In de loop der jaren werden diverse technisch directeuren en trainers op straat gezet. Een slechte zaak volgens de voormalig aanvaller, die denkt dat de echte oorzaak nog dieper ligt. "NEC kan steeds mensen van de werkvloer sturen, maar zal ook eens moeten kijken naar de mensen die hen aanstellen. Bovenin zit het echte probleem.''Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Volgens Hoekman zit het probleem vooral in de bovenste laag van NEC, de investeerders, raad van commissarissen en Stichting Administratiekantoor NEC (STAK), waarin bijna geen voetbalkennis zit. "Daar regeert de emotie. Er wordt vaak van alles geroepen na een wedstrijd. Containerbegrippen; zonder dat er diepgang en knowhow achter zit", merkt hij.

Dat technisch directeur Remco Oversier de volgende was die voortijdig vertrok, is volgens Hoekman weinig verrassend. "Op voorhand weet je, dat je een onervaren technisch directeur aantrekt. Die moet eigenlijk nog vlieguren maken. Dan mag je niet al te veel verwachten. In dat opzicht treft Remco geen blaam", vindt Hoekman, die niet meteen de oplossing paraat heeft.

"Als die mensen niet in de spiegel kijken, is de structuur lastig te veranderen. Of er moet een externe, grote partij opstaan", vindt hij. "Maar dat is misschien wel een utopie.''

Lees ook:
- NEC en technisch directeur Oversier zijn per direct uit elkaar
- Oversier over vertrek: "Voor mij en NEC was doorgaan niet goed"
- NEC gaat aanstellen van vervanger Oversier niet overhaasten
De Gier betreurt het vertrek van Oversier, maar was niet verbaasd

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 mei 2019

  2. zondag 19 mei 2019