St. Juste heeft rood tegen Ajax achter zich gelaten

St. Juste heeft rood tegen Ajax achter zich gelaten

6 december 2018 – Jeremiah St. Juste heeft de snelle rode kaart van tegen Ajax definitief achter zich gelaten. De rechtsachter herstelde zich afgelopen weekend knap in de topper van PSV, waarna hij veel lovende kritieken kreeg. Na de topper tegen Ajax was dat echter wel anders en dat kreeg hij te horen van fans én medespelers. Terecht, vindt hij. "Er is je team, je club die je in de steek laat. Dat hebben we intern besproken."Tegenover De Volkskrant vertelt hij over het moment, waardoor hij al na vijf minuten werd weggestuurd met een rode kaart. "Ik speel de bal te ver voor me uit, kom op hoge snelheid aan, remde, maar... ik heb mijn linkerbeen in de lucht", herinnert hij. Vervolgens raakt de Feyenoorder Nicolas Tagliafico en volgt er na het oordeel van de VAR de rode kaart. Er komt kritiek van de fans en teamgenoten. "Ze waren niet tegen mij, maar tegen mijn actie."

Na de kritieken van iedereen, dook St. Juste in het boek 'Solve for happy' van Mo Gawdat. "Gawdat leert je dat je geluk niet buiten, maar binnen jezelf moet zoeken. Je hersenen maken een gebeurtenis altijd erger dan het eigenlijk is. Je moet dat ontleden om te zorgen dat je daar niet te ver door meegesleurd wordt, dat je je bij de feiten houdt, relativeert. Het is niet altijd makkelijk om zo te denken."

Mede daardoor liet hij moment van tegen Ajax achter zich, om vervolgens tegen PSV revanche te nemen. De kans is groot dat de verdediger donderdag ook tegen VVV-Venlo wederom de voorkeur krijgt boven Bart Nieuwkoop. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 20 mei 2019

  2. zondag 19 mei 2019