Lyon blameert zich met Memphis en Tete tegen laagvlieger

5 december 2018, 20:54   Bijgewerkt: 5 december 2018, 21:06

Olympique Lyon heeft in de Franse competitie een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Stade Rennes. Met Memphis Depay en Kenny Tete in de basis werd er op eigen veld met 0-2 verloren dankzij twee snelle doelpunten vlak voor rust. Door de nederlaag verzuimt Lyon om een sprong op de ranglijst te maken, terwijl Rennes dat juist wel deed door maximaal toe te slaan uit de spaarzame kansen die het kreeg.

Memphis, die vorige week een opvallende rol opeiste met een hak-assist en een hopeloos ingeschoten pingel, stond in de spits naast Bertrand Traoré geposteerd. Voor Tete werd het zijn vijfde wedstrijd van het seizoen. Hij kwam twee keer in actie in de Champions League, terwijl zijn teller in de competitie door de basisplaats tegen Stade Rennes naar drie werd getild.

Echt gelukkig zullen de internationals niet geworden zijn van de wedstrijd. Lyon kreeg in de eerste helft de meeste en beste kansen, maar twee momenten voor kort voor rust zorgde voor klappen die de nummer vier van de Ligue 1 niet meer te boven kwam. Hatem Ben Afra en Theoson Siebatcheu waren de doeltreffende schutters aan de kant van de gasten.

Na rust drong Lyon bij tijd en wijle wel aan, maar spannend werd het niet meer. De nederlaag is een dure, want bij een overwinning had de thuisploeg kunnen stijgen naar stek twee. Stade Rennes, dat slechts veertiende stond, maakt een jump richting de middenmoot.