Protesten tevergeefs: Juve en Milan naar Saudi-Arabië

Protesten tevergeefs: Juve en Milan naar Saudi-Arabië

5 december 2018 – De Italiaanse Supercup tussen Juventus en AC Milan zal op 16 januari 2019 ondanks verschillende protesten gewoon in Saudi-Arabië worden afgewerkt. De oliestaat tikt naar verluidt 7 miljoen euro af om de Italianen binnen te halen.De Italiaanse bond heeft dus ondanks protesten van onder meer Amnesty International besloten om het duel in Saudi-Arabië te laten spelen. Na de moord op journalist Jamal Khashoggi ontstond er druk op de bond. "We vragen de clubs en de bond om tweemaal na te denken over de boodschap dat ze zouden sturen naar sportliefhebbers over de hele wereld en aan dappere activisten die opkomen voor mensenrechten in Saudi-Arabië", schreef Amnesty International.

Het protest is tevergeefs geweest, want voor de tiende keer wordt de supercup buiten de eigen landsgrenzen gespeeld. Eerder werd er al in China, Qatar en Libië gespeeld voor het duel om de kampioen en bekerwinnaar van Italië

Juventus won vorig jaar de dubbel en neemt het daarom in Saudi-Arabië op tegen AC Milan, dat de bekerfinale van Juve verloor. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019