De Gier betreurt het vertrek van Oversier, maar was niet verbaasd

5 december 2018, 15:10

Jack de Gier betreurt het vertrek van Remco Oversier bij NEC. De technisch directeur vertrok dinsdag na een verschil van inzicht over de toekomstvisie. Desondanks beseft de coach ook dat de club verder moet en hij gaat dan ook professioneel om met de ontwikkelingen. "Wij moeten verder. De club, de spelers en ik ook", legt hij uit.

Tegenover Omroep Gelderland gaat de trainer van NEC in op de onrust bij de club. "Zulke processen zijn altijd hartstikke moeilijk in het voetbal, maar het was iets wat al langer speelde", aldus De Gier. "Daarom sloeg het voor ons ook niet in als een bom. Er bestond een verschil van mening en daar zijn ze niet uitgekomen."

Voorlopig neemt de coach een deel van de taken van Oversier op zich, maar daar ligt hij niet wakker van. "Ik was altijd al betrokken bij het bepalen van dat beleid. Bij Almere City was ik dat ook gewend. Totdat Robert Maaskant kwam, hebben we daar nooit een technisch directeur gehad", legt De Gier uit.

Afscheid

De afgelopen weken nam de kritiek op Oversier, die in de vorige zomer overkwam van RKC Waalwijk als opvolger van Edwin de Kruijff, toe, omdat de sportieve prestaties alweer tegenvielen. Met name het feit dat de aanwinsten uit de hand van Oversier net als in vorig seizoen tegenvielen, deed de kritiek op de technisch directeur toenemen. Ook de aanstelling en het ontslag van Pepijn Lijnders - terwijl Adrie Bogers prima presteerde - wordt in Nijmegen gezien als een fout van Oversier, die De Gier haalde als opvolger.

Lees ook:

?- NEC en technisch directeur Oversier zijn per direct uit elkaar

?- Oversier over vertrek: "Voor mij en NEC was doorgaan niet goed"

- NEC gaat aanstellen van vervanger Oversier niet overhaasten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen