Trainer De Jong blijft geloven in goede afloop voor De Graafschap

5 december 2018, 08:34

Henk de Jong kent moeilijke weken met De Graafschap. Na promotie van vorig seizoen heeft de trainer het met De Superboeren in de Eredivisie het vooralsnog bijzonder moeilijk. Toch gelooft de oefenmeester in een goede afloop van het seizoen: eerder beleefde hij met sc Cambuur namelijk een soortgelijke situatie.

?In Leeuwarden was de situatie in de winterstop ook nijpend - destijds was De Jong nog assistent van Dwight Lodeweges -, maar boden enkele versterkingen uitkomst in de winterstop. "We hadden een geweldig trainingskamp en haalden met Elvis Manu en Bartholomew Ogbeche als versterkingen genoeg punten na de winterstop", vertelt De Jong tegenover De Telegraaf. "Ik houd het hier de jongens ook wel eens voor. Ze geloven daar ook in."

Met de tien verzamelde punten tot dusver is de situatie voor De Graafschap sportief nog verder weg dan in Leeuwarden destijds, maar ook financieel is er nog niet heel veel mogelijk. Alle aanwinsten moeten komen uit de portemonnee van externe financiers. Toch blijft de coach ook positief over zijn huidige spelersgroep.

"De tegenstanders zijn vaak van hoger niveau, het vergt tijd daar naartoe te groeien. De foutjes eruit krijgen, zodat we steeds vaker een goed gevoel overhouden om het langzaam te doen kantelen. De jongens kunnen hier stappen maken waar ze hun hele carrière profijt van kunnen hebben", aldus De Jong.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen