De Ligt is bezig om zijn eigen grenzen te verleggen bij Ajax

5 december 2018, 08:19   Bijgewerkt: 5 december 2018, 08:57

Gery Vink vindt dat Ajax moet proberen om Matthijs de Ligt nog allrounder te maken dan hij op dit moment is. De voormalig jeugdtrainer van de verdediger ziet dat zijn oud-pupil druk bezig is om zichzelf te ontwikkelen en denkt dat het een goede zaak is als de Amsterdammers hem daar een handje bij helpen. "Ik zie dat Matthijs zijn eigen grenzen verlegt. Dat deed hij in de jeugd ook al. Elke dag bezig om beter te worden."

Dat vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Vink zag De Ligt afgelopen weekend bijvoorbeeld een paar keer inschuiven of met zijn linkervoet op doel schieten. "En hij kwam soms als rechtsbuiten uit en leverde dan gewoon een goede voorzet af", somt Vink de probeersels van de Ajax-captain op. "Ik zou zelfs zeggen: zet hem een keer op '6' op het middenveld. Zodat hij nog meer allround kan worden."

De oud-profvoetballer denkt dat het een goede zaak zou zijn als De Ligt dat blijft doen. "Want Matthijs doet echt geen gekke dingen en zal geen onnodige risico's nemen onder het mom van zichzelf uitdagen. Hij is juist een teamspeler en erg taakbewust. Ik vind het vooral mooi om te zien hoe sterk en goed hij in korte tijd is geworden. Een sieraad voor het Nederlands voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen