Gisteren gemist: City dendert door, Cillessen weer blessurevrij

5 december 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 4 december.

Mahrez helpt Manchester City aan zevende overwinning op rij

Manchester City dendert door in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola boekte dinsdagavond tegen Watford de zevende overwinning op rij. Riyad Mahrez deed van zich spreken op Vicarage Road: hij had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 1-2 zege op de middenmoter. City staat door de zege - voor in elk geval een dag - vijf punten los van nummer twee Liverpool.

Cillessen op tijd fit voor speelminuten in Copa del Rey

Jasper Cillessen kan woensdag voor de tweede keer dit seizoen in actie komen voor FC Barcelona. De reservedoelman van de Catalanen is opgenomen in de wedstrijdselectie voor het bekertreffen met CD Leonesa. De voorbije weken kampte Cillessen met een lichte blessure.

Kongolo scoort en verliest, rode kaart deert Brighton niet

Brighton & Hove Albion heeft ondanks een vroege rode kaart een simpele overwinning geboekt. Het team van Davy Pröpper en Jürgen Locadia was met 3-1 te sterk voor het Crystal Palace van Patrick van Aanholt. Terence Kongolo scoorde namens Huddersfield Town zijn eerste doelpunt in de Premier League, maar ging wel met 2-1 onderuit tegen het AFC Bournemouth van Nathan Aké.

AS Monaco ziet dankzij Falcao weer licht in de duisternis

Na een gitzwarte periode toont AS Monaco tekenen van herstel. Tien dagen na de zege op Caen (0-1) heeft het team van Thierry Henry wederom een wedstrijd in de Ligue 1 gewonnen. Door doelpunten van Radamel Falcao - hij scoorde ook al tegen Caen - boekten de Monegasken een 0-2 zege in Noord-Frankrijk.

Valverde: "Dat Messi op de vijfde plaats eindigt, is ronduit absurd"

Ernesto Valverde vindt het onbegrijpelijk dat Lionel Messi bij de Gouden Bal-verkiezing op de vijfde plaats is geëindigd. Luka Modric doorbrak maandag de hegemonie van Messi en Cristiano Ronaldo door de Ballon d'Or te winnen. Ronaldo en Antoine Griezmann completeerden het podium. Kylian Mbappé eindigde op de vierde plek boven Messi.

'Eerste Divisie-clubs beslissen zelf over spelen in interlandperiode'

Clubs in de Eerste Divisie mogen van de KNVB weldra zelf bepalen of ze al dan niet tijdens interlandperiodes in actie komen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het besluit van de voetbalbond zal als muziek in de oren klinken van clubs als Sparta Rotterdam, FC Twente en NEC, die fel tegen het afwerken van een speelronde tijdens een interlandperiode zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen