Mahrez helpt Manchester City aan zevende overwinning op rij

Mahrez helpt Manchester City aan zevende overwinning op rij

4 december 2018 – Manchester City dendert door in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola boekte dinsdagavond tegen Watford de zevende overwinning op rij. Riyad Mahrez deed van zich spreken op Vicarage Road: hij had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 1-2 zege op de middenmoter. City staat door de zege - voor in elk geval een dag - vijf punten los van nummer twee Liverpool.Of City dit seizoen ongenaakbaar is in de Premier League zal volgend jaar mei moeten blijken, maar ook na de vijftiende speelronde hebben The Citizens nog geen wedstrijd verloren. Dinsdag moest Watford eraan geloven. Met Mahrez in de basis - hij start lang niet altijd - kwam City vlak voor rust op voorsprong. De Algerijn bediende Leroy Sané, die van dichtbij het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Met een hard schot verdubbelde Mahrez in de tweede helft de score.

In de slotfase werd het nog even spannend in Watford nadat Abdoulaye Doucouré de aansluitingstreffer had gemaakt. De Franse middenvelder scoorde nadat Fabian Delph op de eigen helft de bal bij Gerard Deulofeu inleverde. De overwinning van City - alweer de dertiende van het seizoen - kwam echter niet meer in gevaar.

Door de 0-2 zege legt Manchester City de druk weer bij concurrenten Liverpool en Chelsea. The Citizens hebben een voorsprong van respectievelijk vijf en tien punten op de nummers twee en drie van de Premier League. Liverpool gaat woensdag op bezoek bij Burnley, Chelsea speelt het uitduel met Wolverhampton Wanderers.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020