Van de Looi ziet uitverkiezing als aanmoediging voor Kluivert

4 december 2018, 21:35

Terwijl Luka Modric maandagavond de Gouden Bal in ontvangst nam, eindigde Justin Kluivert als derde in de verkiezing van beste speler onder de 21 jaar. De podiumplek is volgens Erwin van de Looi een bevestiging dat de buitenspeler van AS Roma op de goede weg is. De bondscoach van Jong Oranje denkt dat Kluivert ook na de uitverkiezing met beide benen op de grond blijft staan.

"Hij weet zelf ook dat hij talent heeft, maar dat zegt niet alles. In de top moet je het elke week laten zien en hij is onderweg", zegt Van de Looi in gesprek met het Algemeen Dagblad. Kluivert koos er de afgelopen zomer voor om Ajax te verruilen voor AS Roma. "Een weloverwogen stap. Ook niet de weg van de minste weerstand, maar hij werkt er hard aan. Dat is hartstikke positief."

Van de Looi constateert dat Kluivert in Italië steeds meer aan spelen toekomt. "Dat geeft motivatie, want er komt veel op hem af in Rome. Wennen kost tijd. Ook op het veld. In Italië wordt meer gevraagd dan aanvallen. Je moet verdedigend werk verrichten, anders zit je bij de trainer op de bank."

Waar het plafond van Kluivert ligt, weet Van de Looi niet. "Hij kan scoren, is tweebenig en is ongelooflijk snel. Het gaat erom hoe hij dat gaat inzetten. Hij heeft de bereidheid, ik hoop dat hij zijn top gaat halen. De uitverkiezing deze week is daarin een mooie aanmoediging."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen