'Eerste Divisie-clubs beslissen zelf over spelen in interlandperiode'

4 december 2018, 19:21

Clubs in de Eerste Divisie mogen van de KNVB weldra zelf bepalen of ze al dan niet tijdens interlandperiodes in actie komen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het besluit van de voetbalbond zal als muziek in de oren klinken van clubs als Sparta Rotterdam, FC Twente en NEC, die fel tegen het afwerken van een speelronde tijdens een interlandperiode zijn.

Het gros van de Eerste Divisie-clubs is vóór het spelen tijdens een interlandbreak, maar Sparta, Twente en NEC niet. Zij vinden het oneerlijk dat zij een aantal keer per seizoen door interlandverplichtingen niet op volle sterkte zijn. Willen deze clubs tijdens een interlandperiode niet in actie komen, dan moeten zij akkoord gaan met het alternatief: het spelen van een thuiswedstrijd op de niet bepaald aanlokkelijke maandagavond.

De meerderheid van de clubs in de Eerste Divisie vindt het geen probleem om tijdens de interlandperiode in actie te komen, mede doordat het alternatief ze niet trekt. Geeft een club aan niet in actie te willen komen in een interlandweekend, dan wordt de wedstrijd zo snel mogelijk geagendeerd om ervoor te zorgen dat er geen groot verschil in het aantal gespeelde wedstrijden ontstaat. Wedstrijden in de laatste speelronde worden wel allemaal gelijktijdig afgewerkt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen