Chelsea laat bankzitter Loftus-Cheek in januari niet vertrekken

Chelsea laat bankzitter Loftus-Cheek in januari niet vertrekken

4 december 2018 – Ruben Loftus-Cheek gaat voorlopig nog niet weg bij Chelsea. De 22-jarige middenvelder komt in Londen weinig aan spelen toe, maar Maurizio Sarri wil hem in januari niet (tijdelijk) naar een andere club laten vertrekken. Dat heeft de 59-jarige Italiaanse trainer op de persconferentie verteld in aanloop naar de woensdagavondwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers."Ik wil dat hij bij ons blijft, dus ik denk dat er geen kans is dat hij vertrekt", zijn de duidelijke woorden van Sarri. "Hij heeft enkele wedstrijden in de Europa League en de League Cup gespeeld. Ook is hij zonder te starten in de Premier League in actie gekomen. Hij is op dit moment erg belangrijk voor ons", aldus de oefenmeester.

"Hij had aan het begin moeite met begrijpen wat ik graag wil zien, maar hij verbetert zich en de laatste twee wedstrijden ben ik erg blij met hem geweest", besluit Sarri. Loftus-Cheek scoorde in zijn laatste twee Premier League-optredens voor Chelsea. Als invaller kwam hij in het huidige seizoen vier keer in actie in de Engelse competitie.

De afgelopen zomer was Loftus-Cheek nog drie keer basisspeler voor het Engelse elftal op het WK in Rusland. De middenvelder startte ook in de met 2-0 verloren troostfinale tegen België.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021