Oversier over vertrek: "Voor mij en NEC was doorgaan niet goed"

4 december 2018, 15:29

Remco Oversier is in overleg met NEC vertrokken, omdat dat volgens de technisch directeur het beste voor alle partijen is. Van een ontslag is volgens hem dan ook zeker geen sprake. "We verschillen van inzicht en dan moet je er samen uitkomen. Voor NEC en ook voor mij was doorgaan niet goed", aldus Oversier, die dinsdag brak met de club uit Nijmegen.

"Binnen NEC hebben we een duidelijk beeld van wat wij van de technische afdeling verwachten en hoe wij tot prestaties zouden moeten komen. Dit kwam niet langer overeen met de visie van Remco, waardoor we uiteindelijk in overleg hebben besloten uit elkaar te gaan", liet Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, weten op de clubsite. Oversier bevestigt die lezing tegenover Omroep Gelderland.

"Voor NEC en ook voor mij was doorgaan niet goed. Dan moet je gaan voor de beste oplossing. Het is een proces waar je samen in zit en als je niet op één lijn zit over welk beleid je moet voeren, moet je de overeenkomst beëindigen", aldus de scheidend technisch directeur, van wie het contract voor onbepaalde tijd is afgekocht door de Nijmegenaren. "Ik kan wel blijven zitten, maar als je het in de kern niet eens bent met over het technisch beleid, moet je ook een grote kerel zijn."

De afgelopen weken nam de kritiek op Oversier, die vorig jaar zomer overkwam van RKC Waalwijk als opvolger van Edwin de Kruijff, toe, omdat de sportieve prestaties alweer tegenvielen. Met name het feit dat de aanwinsten uit de hand van Oversier net als in vorig seizoen tegenvielen, deed de kritiek op de technisch directeur toenemen. Ook de aanstelling en het ontslag van Pepijn Lijnders - terwijl Adrie Bogers prima presteerde - wordt in Nijmegen gezien als een fout van Oversier, die Jack de Gier haalde als opvolger.

Lees ook: NEC en technisch directeur Oversier zijn per direct uit elkaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen