Nederlandse clubs krijgen 3,4 miljoen voor afstaan WK-gangers

4 december 2018, 13:17

De Nederlandse clubs hebben afgelopen zomer ongeveer 3,4 miljoen euro ontvangen als compensatie voor het afstaan van de WK-gangers. Feyenoord, dat met Brad Jones, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Renato Tapia en Nicolai Jørgensen de meeste internationals moest missen, kreeg bijna een miljoen euro. Ajax (negen ton) en PSV (acht ton) waren de nummers twee en drie op de lisjt van Nederlandse clubs.

Ook ADO Den Haag (Tyronne Ebuehi), sc Heerenveen (Reza Ghoochannejhad), AZ (Alireza Jahanbakhsh), FC Utrecht en FC Twente kregen een bescheiden bijdrage tijdens het WK voetbal in Rusland. In totaal deden een kleine twintig internationals vanuit de Nederlandse competitie mee aan het eindtoernooi in Rusland.

Manchester City kreeg alleen al 4,4 miljoen euro en is daarmee aanvoerder van de ranglijst. Manager Pep Guardiola zal daar overigens niet heel blij mee zijn geweest, want hij moest tot laat op het WK diverse internationals van met name België en Engeland missen. Onder anderen Kevin de Bruyne, Vincent Kompany, Raheem Sterling, Benjamin Mendy en Fabian Delph waren tot laat in het toernooi actief.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen