De Kogel wil ondanks ongeluk graag door in de voetballerij

4 december 2018, 09:52

Voormalig FC Utrecht-aanvaller Leon de Kogel zal nooit meer terugkeren als profvoetballer. De oud-spits raakte in juni betrokken bij een zwaar auto-ongeluk tijdens een taxi-rit op Malta, inmiddels is hij keihard bezig aan zijn herstel. Hoewel een terugkeer op de velden uitgesloten lijkt, telt hij zijn zegeningen. "Ik mag blij zijn dat ik er nog ben."

Dat vertelt hij tijdens een reportage op het YouTube-kanaal van FC Utrecht. "De artsen zeiden: stap één is overleven, stap twee is kijken of je je been houdt", vertelt De Kogel over het begin van zijn revalidatieproces. "Veel mensen halen stap één of twee al niet." In Doorn werkt de oud-spits elke dag van maandag tot en met vrijdag nog keihard aan zijn herstel. "Ik wil later een balletje trappen met mijn kinderen in de tuin. En dan zie ik wel waar mijn herstel eindigt."

Hoewel hij als speler van UE Cornellà het ongeluk overkwam, zal hij niet meer terugkeren als profvoetballer. "Normaal ga je door tot je 34ste, maar bij mij was het op mijn 26ste al afgelopen." Toch is hij nog niet klaar met de voetbalwereld. "Ik kijk nog veel voetbal en wil er graag nog iets in doen en blijven doen. Ik heb al een trainerscursus gehaald en sta overal voor open, financieel of commercieel. Op die wijze hoop ik betrokken te blijven bij het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen