Vitesse maakt zich geen zorgen ondanks aangepaste regelgeving

4 december 2018, 15:29

De FIFA gaat de regelgeving voor huurlingen van topclubs op de schop gooien. De bond heeft gewaarschuwd dat het in de nabije toekomst, vanaf de zomer van 2020, een maximum wil stellen aan het aantal spelers dat elders gestald mag worden. Ook mogen clubs zelf maximaal twee spelers per seizoen huren van een en dezelfde club. Desondanks maken ze zich bij Vitesse nog geen zorgen.

Dat blijkt uit een verhaal uit De Gelderlander. De club uit Arnhem werkt al sinds 2010 intensief samen met Chelsea. Toch vreest algemeen directeur Joost de Wit niet dat zijn club niet meer kan samenwerken met de Engelsen, want spelers vanuit de eigen jeugdopleiding vallen buiten de regelgeving. "Een club mag nog steeds volop talent opleiden en elders stallen. En juist dat is onze markt. Wij zijn niet in beeld voor spelers van de gevestigde orde, zoals een Romelu Lukaku of Kevin De Bruyne. Vitesse is de Eredivisie en dat is een opleidingscompetitie. Wij huren al jaren jonge spelers, die doorstromen vanuit de academie van Chelsea."

Als voorbeeld noemt De Wit de talentvolle Mason Mount, Lewis Baker en Jake Clarke-Salter (foto). Spelers die uit de eigen kweek van The Blues komen. Van de huidige Chelsea-huurlingen zouden alleen Charly Musonda en keeper Eduardo niet meer haalbaar zijn. "Voor ons vallen de veranderingen best mee. Chelsea zal een koers moeten bepalen met spelers uit de hogere categorie", aldus De Wit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen