Robben naar Groningen als ultieme droom: "En dromen mag"

4 december 2018, 08:17

Arjen Robben maakte afgelopen weekend bekend dat hij na dit seizoen stopt bij Bayern München. In Groningen hoopt iedereen dat de ervaren aanvaller terugkeert op de plek waar het voor hem allemaal begon. Ook scheidend directeur Hans Nijland, al deed hij de buitenspeler nog geen aanbieding. "Arjens vader Hans lichtte mij zondagmiddag in over het besluit dat hij Bayern München gaat verlaten. Ik heb Arjen de volgende ochtend een berichtje gestuurd dat ik het moedig vind en respect heb voor zijn beslissing."

Dat vertelt Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden. Hoewel de bestuurder al meermaals heeft aangegeven dat de weg voor Robben altijd open staat, is hij ook realistisch. "Het zou de ultieme droom zijn als hij zijn actieve carrière afsluit bij FC Groningen. En dromen mag toch?", vindt Nijland hardop. "Wij zijn nuchtere noorderlingen en moeten wel onze plaats kennen. We hebben het hier over één van de allerbeste voetballers ter wereld. Ik denk dat het heel mooi zou zijn als Arjen in de toekomst in wat voor hoedanigheid dan ook iets gaat doen voor de club. De contacten zijn goed, maar of het ooit waarheid wordt? Geen idee. We wachten het rustig af."

De gekte rondom Robben zal de komende weken nog wel aanhouden. De routinier liet in elk geval weten niet voor het geld te kiezen in bijvoorbeeld China of het Midden-Oosten en ook zijn gezin speelt een grote rol in de clubkeuze. Mocht het niet als speler zijn, hoopt Nijland de huidige speler van Bayern München ooit wel aan 'zijn' club te kunnen verbinden. "Het zou hoe dan ook fantastisch zijn als Robben zich in de toekomst gaat inzetten voor FC Groningen. Het zou een geweldige boost betekenen."

Lees ook: Nijland: "Robben als voetballer van Groningen zou het ultieme zijn"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen