Hegerberg wint Gouden Bal en krijgt zeer ongepaste vraag

3 december 2018, 22:51   Bijgewerkt: 3 december 2018, 23:03

De Gouden Bal werd maandag in Parijs niet alleen uitgereikt aan de beste mannelijke voetballer van het jaar 2018, maar ook aan de beste vrouwelijke speelster. Het is voor het eerst in de historie dat dit werd gedaan. Ada Hegerberg viel in de prijzen en schreef zodoende geschiedenis als eerste vrouwelijke winnaar.

De Noorse speelster speelt sinds 2014 bij Olympique Lyon en werd in drie jaar drie keer landskampioen met de ploeg. Ook legde ze drie keer beslag op de Champions League en pakte ze driemaal de beker met Lyon, dat sinds haar komst dus altijd alle beschikbare prijzen in de wacht sleept.

De 23-jarige Hegerberg kan krankzinnige cijfers overleggen als speelster van Lyon. De Noorse scoorde 157 goals in 125 duels en staat op 38 treffers voor de nationale ploeg, waarvoor ze tot dusver al 66 duels speelde.

Incident bij uitreiking

Toen Hegerberg de prijs in ontvangst nam, gebeurde er nog iets merkwaardigs. Ze werd door presentator Martin Solveig namelijk gevraagd om te 'twerken', iets wat ze uiteraard weigerde. De vraag van de Franse dj zorgde voor veel verbazing in de zaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen