Milik voorkomt dat Napoli ook bij Atalanta punten verspeelt

3 december 2018, 22:40

Napoli heeft maandag in de slotminuten van het duel met Atalanta Bergamo de drie punten veiliggesteld. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam al snel met 0-1 voor, zag de thuisploeg terugkomen maar won alsnog met 1-2.

Atalanta staat elfde, maar is in eigen huis moeilijk te verslaan. Het lukte Napoli echter om snel op voorsprong te komen. Al na twee minuten profiteerde middenvelder van geschutter in de Atalanta-defensie en kon hij zijn team op 0-1 zetten. Atalanta liet zich niet uit het veld slaan en kwam door een doelpunt van Duvan Zapata tien minuten na rust terug tot 1-1. Hij had eerder in het duel al enkele kansen gemist, maar sloeg nu wel toe.

Arek Milik werd door Ancelotti als invaller in het veld gebracht en liet zijn waarde zien voor Napoli. De Pool pegelde in de 85ste minuut de 1-2 tegen de touwen en zorgde dat zijn team de zege pakte. Napoli speelde vorige week al thuis gelijk tegen Chievo en kon zich geen nieuwe misstap veroorloven. De ploeg staat tweede, met acht punten minder dan Juventus.

Bij Atalanta stonden Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis. Het Nederlandse duo maakte de negentig minuten vol, net als Robin Gosens.