Gouden Bal: Modric doorbreekt hegemonie Ronaldo en Messi

3 december 2018, 22:26   Bijgewerkt: 3 december 2018, 23:13

Het prachtige jaar 2018 heeft voor Luka Modric nog extra cachet gekregen. De Kroatische spelmaker van Real Madrid heeft maandag op het Ballon d'Or-gala in Parijs de Gouden Bal in ontvangst genomen. Hij bleef concurrenten Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann ver voor. Lionel Messi werd vijfde.

De Gouden Bal-verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door France Football. Liefst 180 voetbaljournalisten hebben hun stem uitgebracht op wie in hun ogen de beste voetballer van het jaar was. Modric werd dik eerste, met liefst 753 punten. Nummer twee Ronaldo (476) en nummer drie Griezmann (414) finishten op gepaste afstand. Kylian Mbappé en Lionel Messi maakten de topvijf compleet.

Voor Modric is het droomjaar 2018 daarmee voltooid. De Kroaat won met Real Madrid de Champions League en haalde met Kroatië op knappe wijze de WK-finale, waarin Frankrijk te sterk bleek. Eerder dit jaar werd de middenvelder al uitgeroepen tot de beste speler van het WK en werd hij op het The Best-gala van de FIFA uitgeroepen tot de beste voetballer van 2018. De Gouden Bal, die voor de 63ste keer is uitgereikt, maakt het feest van de 33-jarige spelmaker compleet.

Ronaldo en Messi

Modric volgt Ronaldo op en maakt een einde aan de hegemonie van de Portugees en Messi. Beide spelers verdeelden de tien Gouden Ballen de afgelopen jaren keurig tussen elkaar. Beide sterren pakten de eervolle prijs vijf keer. Nooit eerder wonnen spelers zo vaak de Gouden Bal als Ronaldo en Messi. Messi moet het dit jaar echter doen met de vijfde plaats en kreeg slechts 280 stemmen. Het is voor het eerst sinds 2006 dat de Argentijn niet in de topdrie staat. Wat ook noemenswaardig is, is dat Neymar voor het eerst sinds 2012 buiten de toptien is gevallen. De Braziliaan moet het doen met een twaalfde positie.

De toptien

1. Luka Modric

2. Cristiano Ronaldo

3. Antoine Griezmann

4. Kylian Mbappé

5. Lionel Messi

6. Mohamed Salah

7. Raphaël Varane

8. Eden Hazard

9. Kevin De Bruyne

10. Harry Kane

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen