Southgate: "Nederland beschikt nu over paar speciale spelers"

Southgate: "Nederland beschikt nu over paar speciale spelers"

3 december 2018 – Gareth Southgate ziet overeenkomsten tussen Nederland en Engeland, de landen die elkaar in halve finale van de Nations League treffen. In maart stonden de teams ook tegenover elkaar, maar die tijd is volgens de bondscoach van Engeland niet te vergelijken met het heden."Beide landen hebben een moeilijke tijd gehad. Er zijn veel overeenkomsten", zegt Southgate tegen de NOS. "De landen zitten in een fase van wederopbouw, met veel grote talenten. We willen beide vermakelijk voetbal spelen. Het wordt een mooie uitdaging voor ons."

In maart won Engeland een oefenwedstrijd van Nederland met 0-1. Dat duel stond destijds in het teken van het debuut van Ronald Koeman als bondscoach van Oranje. "Dat is geen indicatie van het huidige team van Nederland. Ronald had een paar dagen om zich voor te bereiden", aldus Southgate, die Oranje nauwlettend in de gaten heeft gehouden. "Nederland levert altijd goede, jonge spelers. Ze beschikken nu over een paar speciale spelers."

Pas in juni staat de halve finale tussen Nederland en Engeland op het programma. "Dat is een rare situatie, want normaliter heb je niet zoveel tijd voor een halve finale. Dus we weten niet wie beschikbaar zijn, en welke spelers in vorm verkeren. Tot die tijd blijft er veel onduidelijkheid. Wat we wel weten is dat we in de halve finale van een toernooi staan, waar de rest van Europa ook graag wilde zijn."

Lees ook: Koeman: "Beide landen maken een geweldige ontwikkeling door"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 23 juli 2019

  2. maandag 22 juli 2019