Speler van de Week: Larsson bijt eindelijk van zich af

Speler van de Week: Larsson bijt eindelijk van zich af

3 december 2018 – Eindelijk heeft Sam Larsson de schroom van zich afgeschud en de Zweed deed dat in een wedstrijd die zich daar uitstekend voor leende. Was Robin van Persie fit geweest, dan had hij misschien wel niet gespeeld tegen PSV. Maar nu stond Larsson in de basis en was hij van grote waarde in een kolkende Kuip. Het levert hem de titel Speler van de Week van FCUpdate.nl op.Want hoe vaak ging het dit seizoen niet over de slechte vorm van Larsson? De Zweed leek met name in thuiswedstrijden grote moeite te hebben met de druk. Meermaals werd er gesproken over het fenomeen 'Kuipvrees'. Hoewel de buitenspeler zelf ontkende dat hij gebukt ging onder de druk, haalde hij vrijwel nimmer zijn niveau in Feyenoord-wedstrijden in eigen stadion. Ook buitenshuis ging het moeizaam, maar op eigen veld leek hij het nóg moeilijker te hebben.

Want sinds de 25-jarige Larsson in de zomer van 2017 voor vier miljoen euro de overstap maakte van sc Heerenveen, vielen de prestaties tegen. In zijn eerste seizoen bleef de teller steken op slechts vier Eredivisie-doelpunten en werd hij bovendien bij liefst negen van zijn veertien basisplaatsen vroegtijdig naar de kant gehaald.

Trainer Giovanni van Bronckhorst behield het vertrouwen in de buitenspeler, maar moet toch ook weleens hebben getwijfeld over het opstellen van Larsson. Dit seizoen scoorde hij zelfs nog niet één keer, tot afgelopen zondag. Larsson schudde de schroom van zich af en was de uitblinker van een uitstekend Feyenoord dat met 2-1 won van de koploper. Zijn treffer in de 33ste minuut verraadde zijn klasse en deed De Kuip trillen op zijn grondvesten. Het moet een enorme bevrijding zijn geweest voor Larsson, die zijn tanden bloot lachte in het stadion. Dat was iets dat we in het Feyenoord-stadion nog niet vaak hebben gezien.

"De goal was een beetje Eden Hazard-achtig", zei Larsson na het duel. De Zweed kreeg bovendien de complimenten van Steven Berghuis. "Ik ben vooral blij voor Sam, hij heeft laten zien wat-ie kan. Het is namelijk écht een goede voetballer. Als ik hem spreek, merk ik dat hij zelf ook nog niet echt heel erg blij is. Maar die jongen is écht goed, dus dit is leuk voor hem." Het is nu aan Larsson om de lijn door te trekken.


Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 augustus 2019

  2. maandag 19 augustus 2019