VAR wordt al in knock-outfase Champions League ingevoerd

3 december 2018, 13:20   Bijgewerkt: 3 december 2018, 14:50

De Champions League gaat al na de winterstop gebruikmaken van de VAR. Vanaf de knock-outfase doet de videoscheidsrechter zijn intrede, zo heeft de UEFA besloten. De Europese bond wilde aanvankelijk wachten tot begin volgend seizoen, maar vanwege arbitrale missers gedurende de groepsfase is de UEFA tot inkeer gekomen.

Veel grote Europese competities, op de Engelse na, werken dit seizoen al met de de videoref. De VAR debuteerde afgelopen zomer ook op het WK in Rusland, maar ondanks dat het in Rusland goed ging, wilde de UEFA wachten tot komend seizoen. Omdat scheidsrechters tijdens de groepsfase meermaals in de fout gingen, voert de UEFA de technologie alsnog dit seizoen in. Ook in de Europa League-finale, Nations League-eindronde en EURO Onder 21 jaar is de VAR present dit jaar.

"We zijn klaar om de VAR eerder dan oorspronkelijk gepland in te voeren", laat Aleksander Ceferin, president van de UEFA, weten. "We zijn ervan overtuigd dat dit nuttig zal zijn voor onze competities, omdat het waardevolle hulp biedt voor de scheidsrechters. Ook zal het aantal onjuiste beslissingen worden teruggedrongen."

De Engelsen waren lang huiverig met de videoscheidsrechter. Maar ook de Premier League is ook overstag en laat de VAR vanaf het nieuwe seizoen toe. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen