Balende Bergwijn: "We gaven het duel voor de rust weg"

3 december 2018, 09:08

Als je een lange reeks wedstrijden met alleen maar overwinningen hebt, is de eerste nederlaag op een gegeven moment het onvermijdelijke. Zo ook voor PSV, dat zondagmiddag onderuit ging tegen Feyenoord. Gesteund door de geweldige Kuip bliezen de Rotterdammers de regerend landskampioen omver in de eerste twintig minuten, maar na de thee had er meer ingezeten dan de 2-1 nederaag. Dat vond ook doelpuntenmaker Steven Bergwijn.

"We gaven het duel voor de rust weg, Feyenoord won ieder duel", vond de aanvaller van PSV. "We waren zelf te slap en zij veroverden elke tweede bal. En als je de duels niet wint, dan kom je ook niet aan voetballen toe." Vlak voor de tweede tegentreffer zette Mark van Bommel de veldverdeling van zijn ploeg om, wat resulteerde in meer grip. Tijdens de rust volgde er naast de details van die tactische omzetting ook nog een kleine tirade.

"Of het gedonderd heeft in de pauze? Een beetje wel, ja", erkent Bergwijn, die voor en na zijn aansluitingstreffer nog mogelijkheden kreeg op nóg een doelpunt. In de slotfase redde Justin Bijlow op een hoge inzet van Bergwijn, geschoten uit vrijwel de identieke hoek als waaruit zijn goal viel. "Een knappe redding", vond de buitenspeler, die bij zijn goal juist nog laag inschoot. "Maar ditmaal had hij zijn benen dicht."

Geen paniek

En dus liepen de Eindhovenaren tegen het eerste puntverlies van deze competitie aan. Hoewel Bergwijn uiteraard flink baalde en nog niet precies de vinger op de zere plek kon leggen wat er misging in De Kuip, wilde hij niets weten van een keiharde klap in de titelstrijd. "We staan nog steeds bovenaan en moeten niet in paniek raken."