Sinkgraven twijfelde serieus aan toekomst als voetballer

3 december 2018, 08:03   Bijgewerkt: 3 december 2018, 08:17

Daley Sinkgraven heeft serieus getwijfeld over zijn toekomst als profvoetballer. Toen de verdediger annex middenvelder van Ajax tegenslag op tegenslag kreeg in de laatste fase van zijn herstel, dacht hij regelmatig dat het niet meer goed zou komen. "Het was één plek, waar ik last van hield", duidde hij zijn pijn, die hem maandenlang aan de kant hield.

Tegenover De Telegraaf ging hij in op de afgelopen jaren, waarin revalideren centraal stond. "Ik had het gevoel dat ik een berg aan het beklimmen was, waarbij de eerste negentig procent prima ging, maar de laatste tien procent zó steil was, dat ik stil kwam te staan", aldus Sinkgraven, die steun kreeg van routiniers Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar. "Ik heb zo vaak een terugslag gehad dat het moeilijk was om positief te blijven."

Zondagmiddag maakte hij dan eindelijk zijn rentree in het eerste elftal van de Amsterdammers, door wie hij hartelijk werd ontvangen. "Ik vond de ontvangst hartstikke mooi. Die zorgde voor kippenvel", aldus Sinkgraven, die zich voorlopig nog geen illusies maakt over zijn plek in het eerste elftal. "Ik mag niet meer in Jong Ajax spelen, dus hoop minuten te maken in het eerste als de stand het toelaat. En er komt nog een bekerwedstrijd aan, plus een toernooi in de winterstop in Florida. Ik ben blij met alle speeltijd."

Kampioenschap 

De man die Zakaria Labyad kwam vervangen, schat dat hij momenteel zo rond de zeventig procent van zijn kunnen zit. Dat wil hij zo snel mogelijk naar de honderd procent krijgen en dan de titel pakken met Ajax. "Ik ben nog geen kampioen geworden, dus dat is nu het doel. Ik verlang ernaar weer belangrijk te zijn. En daar heb ik de kwaliteiten voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen