Crisisoverleg bij AZ na nieuw verlies: "Achtste is schandalig"

3 december 2018, 07:32

AZ heeft afgelopen weekend een crisisoverleg gevoerd. Na de nieuwe tegenslag in de Eredivisie tegen Willem II moet er volgens aanvoerder Guus Til iets veranderen in Alkmaar. "Want zo kan het niet langer", stelde hij. En dus ging de captain, samen met Teun Koopmeiners, Pantelis Hatzidiakos, John van den Brom en assistent-trainer Pascal Jansen in conclaaf.

"We moeten zo snel mogelijk de koppen bij elkaar steken en elkaar de waarheid gaan vertellen. We kunnen het wel telkens op 'het team' gooien, maar het houdt ook een keer op", liet Til aan duidelijkheid niets te wensen over tegenover De Telegraaf. "De speler die verzaakt, moet daar vanaf nu op worden aangesproken. Zo simpel is het. We kunnen, zeker in deze fase, niet meer zo lief zijn voor elkaar."

Door de thuisnederlaag tegen Willem II is AZ afgezakt naar de achtste plaats op de ranglijst. "Dat is schandalig", vond Til. "Het is voorlopig een rotseizoen voor ons allemaal. Maar omdat ik vorig jaar belangrijk was, wordt er van mij meer verwacht. Dat mag ook. Dat moet ook zelfs. Ik ben een van de spelers die zou moeten opstaan. Daarom is er kritiek op mij en dat begrijp ik."

Klein groepje

Ook op trainer Van den Brom neemt de kritiek toe. Hoewel een klein deel van de supporters tijdens het treffen met Willem II zaterdagavond aandrong op het vertrek van de coach, was dat volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts maar 'een klein groepje'. "De meesten snappen dat dit niet alleen aan Van den Brom is te wijten", aldus Huiberts.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen