Gisteren gemist: Robben weg bij Bayern, Barcelona aan de leiding

3 december 2018, 00:30   Bijgewerkt: 2 december 2018, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 2 december.

Atlético Madrid laat punten liggen in titelstrijd van Spanje

Atlético Madrid heeft punten gemorst in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Diego Simeone haalde op de valreep een punt uit de uitwedstrijd tegen Girona: 1-1. Atlético zal moeten afwachten of FC Barcelona en Sevilla profiteren van het puntenverlies. Beide ploegen komen zondagavond nog in actie.

Robben neemt ook helemaal stoppen mee in zijn overwegingen

Arjen Robben vertrekt na dit seizoen bij Bayern München, maar wat gaat hij daarna doen? Ook helemaal stoppen is een optie voor de 34-jarige aanvaller. Robben staat, zoals hij het zelf omschrijft, voor de moeilijkste beslissing van zijn carrière. "Ik heb geen haast, maar zal ook niet tot het laatst wachten", aldus de 96-voudig international.

Groningen boekt geflatteerde zege op concurrent NAC Breda

FC Groningen heeft vanmiddag een broodnodige thuiszege geboekt op NAC Breda. In een spannende maar slechte wedstrijd wisten de Noordelingen de punten in Groningen te houden en won het met 5-2. Groningen opende de score, maar NAC knokte zich terug in de wedstrijd en kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong. De thuisploeg toonde echter de meeste wilskracht en vocht zich uiteindelijk naar een verdiende overwinning. Mimoun Mahi was de grote man met twee treffers en een assist, Ritsu Doan en Samir Memisevic maakten de overige doelpunten namens de thuisploeg. Namens NAC waren het Mitchell te Vrede en Mikhail Rosheuvel die voor de treffers zorgden.

Bizar doelpunt in blessuretijd helpt Liverpool langs Everton

Het is met geen pen te beschrijven hoe Liverpool zondag gewonnen heeft van stadgenoot Everton. Beide clubs hielden elkaar in de greep en lekker met 0-0 van het veld te moeten stappen, totdat er een bizarre 95ste minuut aanbrak. Een zeer merkwaardige 1-0 van Divock Origi hielp de thuisploeg alsnog aan de drie punten in de beladen Merseyside Derby.

Officieel: UEFA gaat derde Europese clubtoernooi lanceren

Er komt definitief een derde toernooi voor Europese clubs. De UEFA heeft zondagavond gecommuniceerd dat er vanaf het seizoen 2021/2022 een nieuw toernooi gelanceerd zal worden, naast de Champions League en de Europa League.

Oranje krijgt na Wit-Rusland-thuis tweeluik met Duitsers

Het speelschema van de kwalificatiereeks is bekendgemaakt. Het Nederlands elftal begint de weg naar het EK 2020 met een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. Meteen daarna speelt Oranje weer thuis, maar is de tegenstander van een ander kaliber. Het speelt dan namelijk in eigen land tegen Duitsland.

FC Barcelona staat in ieder geval voor even bovenaan

FC Barcelona staat in ieder geval voor even bovenaan in de Primera Division. De Catalanen wonnen na de midweekse zege op PSV het rommelige competitieduel met Villarreal: 2-0. Als Sevilla deze zondagavond niet wint van nummer vier Deportivo Alaves, is Barcelona weer koploper in Spanje.

Sevilla speelt gelijk tegen Alavés en is koppositie kwijt

Het is een slechte speelronde geworden voor Sevilla. De ploeg begon als koploper aan speelronde  14, maar is de bovenste positie kwijtgeraakt. Bij nummer vier Deportivo Alavés bleef het steken op een 1-1 gelijkspel. 

PSG verliest Neymar én perfecte status in Bordeaux

De perfecte status van Paris Saint-Germain in de Ligue 1 is zondag ten einde gekomen. Het sterrenensemble van Thomas Tuchel kwam zondag twee keer op voorsprong, maar slaagde er toch niet in om Girondins Bordeaux op de knieën te krijgen. Er werd afgefloten bij een 2-2 eindstand.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen