AS Roma wint weer niet, maar pakt wel punt tegen Inter

2 december 2018, 22:59

De druk is niet helemaal van de ketel bij AS Roma, want daar is het seizoen tot dusver simpelweg te slecht voor. Maar toch heeft de formatie van de bekritiseerde Eusebio Di Francesco zondag een resultaat gehaald. Op eigen terrein werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Internazionale.

Dat is knap te noemen, aangezien de nummer drie van het klassement twee keer op voorsprong kwam. In een heerlijke wedstrijd nam Balde Diao Keita de eerste treffer voor zijn rekening. De buitenspeler, die vorige week ook al twee keer scoorde, schoot hard binnen na een goede voorzet. De treffer viel in de 37ste minuut en was een echte tik voor Roma.

Toch kwam Roma, dat slechts negende staat, terug. Buitenspeler Cengiz Ünder veegde de bal kort na de pauze tegen de touwen. De Turk schoot hard raak in de korte hoek en hielp zijn ploeg terug in het duel. Niet lang daarna pakte Inter weer de voorsprong. Wie anders dan Mauro Icardi hielp zijn team in de 66ste minuut aan de 1-2 door raak te koppen uit een corner. Het is al de vierde uitwedstrijd op rij dat de Argentijnse aanvalsleider van Inter tot scoren kwam.

Roma-trainer Di Francesco stuurde Justin Kluivert in de zeventigste minuut als invaller het veld in en de Nederlander zag dat het twee minuten later 2-2 werd. Een penalty werd feilloos benut door Aleksander Kolarov. Hij bepaalde de eindstand op 2-2. Bij Inter, dat nalaat om in ieder geval tijdelijk over nummer twee Napoli heen te gaan, stond Stefan de Vrij in de basis.

Roma heeft nu slechts twee van de laatste zeven Serie A-duels in drie punten omgezet.