Bizar doelpunt in blessuretijd helpt Liverpool langs Everton

2 december 2018, 19:11   Bijgewerkt: 2 december 2018, 20:25

Het is met geen pen te beschrijven hoe Liverpool zondag gewonnen heeft van stadgenoot Everton. Beide clubs hielden elkaar in de greep en lekker met 0-0 van het veld te moeten stappen, totdat er een bizarre 95ste minuut aanbrak. Een zeer merkwaardige 1-0 van Divock Origi hielp de thuisploeg alsnog aan de drie punten in de beladen Merseyside Derby.

De scheidsrechter stond op het punt om af te blazen, toen Trent Alexandre-Arnold in de 95ste minuut de bal hard en hoog naar voren pompte. Virgil van Dijk nam de bal op de slof, maar zag dat hij een enorme afzwaaier de lucht in schoot. De captain draaide zich al om, maar buiten het beeld van Van Dijk belandde de bal op de lat. Het speeltuig stuiterde twee keer op de lat en werd vervolgens binnen gekopt door invaller Divock Origi. Hij verschalkte de verbouwereerde Jordan Pickford, die ook niet leek te begrijpen wat er was gebeurd.

Op die manier stapte Liverpool alsnog met de volle buit van het veld op Anfield Road, waar het genoegen leek te moeten nemen met een remise. In het eerste bedrijf kreeg Liverpool wel enkele grote kansen, maar steeds ging het mis in de afronding. Basisspeler Xherdan Shaqiri was onder meer dichtbij een treffer, maar vond Pickford op zijn weg. Ook Everton kreeg een enorme kans, maar André Gomez kopte tegen Alisson Becker aan. 

Toen Origi in de absolute slotfase nog de lat raakte, leek het niet meer te gaan lukken voor Liverpool. Een bizarre laatste minuut besloot dus echter anders. Liverpool blijft daardoor twee punten achter Manchester City, terwijl Everton nog steeds zesde staat. Net als Van Dijk stond ook Georginio Wijnaldum in de basis.

[photo,118652,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen