De Jong zag PSV voor rust tegenvallen: "We waren onszelf niet"

2 december 2018, 16:39

Luuk de Jong denkt dat PSV de topper tegen Feyenoord in de eerste helft heeft verloren. De koploper van de Eredivisie werd voor rust afgebluft door de Rotterdamse formatie en keek halverwege de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust rechtte PSV de rug, maar slaagde het er niet in om de achterstand helemaal weg te poetsen.

"De eerste helft verliezen we van onszelf. We speelden gewoon niet goed en verloren steeds de tweede bal en de duels. Daar profiteerden zij van. De tweede helft hebben we ons eigen spel gespeeld, energie in de wedstrijd gelegd en de duels gewonnen. Dan is het eenrichtingsverkeer voor mijn gevoel", reageert de aanvoerder van PSV tegenover FOX Sports.

Feyenoord greep PSV vanaf de eerste minuut bij de keel. "We wisten dat ze vol gas zouden geven. Daar waren wij niet scherp genoeg in. We speelden niet ons eigen spel. We waren onszelf niet en lieten het een beetje gebeuren", aldus De Jong, die de zege van Feyenoord niet 'dikverdiend' vindt. "De eerste helft hebben zij meer strijd geleverd en duels gewonnen. Dat maakt het verschil. De tweede helft hebben we genoeg kansen om die 2-2 te maken, dus dikverdiend wil ik het niet noemen."

Door de zege staat de top van de Eredivisie weer wat dichter bij elkaar. PSV heeft een voorsprong van twee punten op Ajax en tien op Feyenoord. De Rotterdammers hebben echter nog wel een wedstrijd tegoed. "De competitie is altijd open geweest. We hebben nooit gezegd dat die gesloten is geweest", besluit De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen