Uitstekend Feyenoord brengt zwak PSV eerste nederlaag toe

2 december 2018, 16:24   Bijgewerkt: 2 december 2018, 16:30

Na dertien overwinningen op rij heeft PSV voor het eerst dit seizoen verloren. In een kolkende Kuip was Feyenoord deze zondagmiddag met 2-1 te sterk. Een uitstekende eerste helft van Rotterdamse zijde leverde treffers van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson op. In de tweede helft kwam PSV via Steven Bergwijn nog wel terug, maar het was niet genoeg voor een resultaat. Door de nederlaag wordt de titelstrijd weer een stuk spannender, omdat Ajax drie punten is ingelopen.

Na iets minder dan een half uur kwam Feyenoord op een verdiende 1-0 voorsprong. Een razendsnelle counter, normaal gesproken het handelsmerk van PSV, werd uitstekend afgerond door Jørgensen die de bal via de paal na een goede pass van Berghuis binnen wist te schieten. PSV had even daarvoor juist een betere fase gehad, maar verder dan wat vrije trappen kwamen de Eindhovenaren niet. Vijf minuten na de openingstreffer verdubbelde Feyenoord zelfs de voorsprong. St. Juste zette goed druk en bezorgde de bal bij Larsson. De Zweed haalde vervolgens geweldig uit en zijn schot belandde in de linkerbovenhoek. Jørgensen had Feyenoord daarna ook op 3-0 kunnen zetten, maar zijn poging was te wild en ging over. De spits moest zich even later overigens laten vervangen vanwege een blessure. De eerste echt grote kans voor PSV kwam pas vijf minuten voor rust. Hirving Lozano schoot net voorlangs, nadat St. Juste een vrije trap knullig had ingeleverd. Het zorgde voor de terechte ruststand van 2-0.

Twintig minuten voor tijd vond PSV de aansluitingstreffer alsnog. Bergwijn was sneller dan Tyrell Malacia en schoof de bal onder Justin Bijlow door: 2-1. PSV was daarna de betere ploeg en drukte Feyenoord achteruit. De 2-2 had snel na de 2-1 kunnen vallen, maar Bergwijn stuitte op Bijlow. De rebound kwam er vervolgens niet, omdat er door het thuispubliek een tweede bal het veld werd ingegooid. De Rotterdammers kwamen er niet meer uit en beperkten zich tot het verdedigen van de voorsprong. PSV had opnieuw problemen om kansen ook echt gevaarlijk te laten worden, omdat het net als in de eerste helft ontbrak aan een goed schot nadat de kans was gecreëerd. Feyenoord hield uiteindelijk stand en bracht PSV zodoende de eerste nederlaag van het seizoen toe. Door de overwinning van Ajax eerder vanmiddag is de voorsprong van koploper PSV geslonken tot twee punten en is de titelstrijd weer een stuk spannender geworden.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 7,5; Jeremiah St. Juste 7,5, Sven van Beek 8, Jan-Arie van der Heijden 7,5, Tyrell Malacia 8; Jordy Clasie 7 (63. Yassin Ayoub 6,5), Jens Toornstra 7,5, Tonny Vilhena 8; Steven Berghuis 8, Nicolai Jørgensen 7,5 (44. Dylan Vente 6,5), Sam Larsson 8,5

PSV: Jeroen Zoet 7; Denzel Dumfries 6,5, Daniel Schwaab 5,5, Nick Viergever 6, Angeliño 6,5; Pablo Rosario 6, Gastón Pereiro 4 (46. Donyell Malen 7), Jorrit Hendrix 6,5 (67. Érick Gutiérrez 6,5); Steven Bergwijn 7,5, Luuk de Jong 6,5, Hirving Lozano 6,5

Man of the match: Sam Larsson

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen