Denswil en Amrabat scoren en helpen Brugge uit het dal

2 december 2018, 16:24

Club Brugge heeft eindelijk weer wat kleur op de wangen gekregen. De regerend kampioen van België won de voorgaande drie duels niet en verloor vorige week zelfs op eigen veld van Zulte Waregem, maar heeft zondag de rug weten te rechten. Op eigen veld werd er met 3-0 gewonnen van Standard Luik.

Club Brugge zakte door de magere reeks af naar de derde plaats, maar heeft zondag weer eens drie punten gepakt. Standard Luik won in de Europa League donderdag nog knap met 1-0 van Sevilla, maar heeft de goede vorm dus niet mee kunnen nemen naar Brugge. Al na zeventien minuten stond er een 2-0 stand op het bord. Na zeven minuten werkte Stefano Denswil de bal bij de tweede paal tegen de touwen en tien minuten later verdubbelde Emmanuel Bonaventure Dennis de marge.

Nog voor rust tekende Sofyan Amrabat voor zijn eerste goal in dienst van Brugge. De oud-speler van Feyenoord schoot vanaf de rand van de zestien meter hard raak en zorgde ervoor dat de buit al voor rust binnen was. Hij speelde voor het eerst negentig minuten mee in de Belgische competitie. Brugge, dat ook aantrad met Ruud Vormer in de basis, nadert koploper RC Genk door de winst op een punt. Standard Luik blijft zevende.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen