Ten Hag: "ADO daarna nog twee keer van systeem veranderd"

2 december 2018, 14:51

Ajax kende een eenvoudige middag tegen ADO Den Haag (5-1), zag ook trainer Erik ten Hag. Hij vond dat de spelers zich 'ontzettend goed' aan het plan hielden. "Ik ben uitermate tevreden", aldus Ten Hag, die nu kan afwachten wat PSV doet in de topper tegen Feyenoord.

"De tegenstander speelde compact, maar dat moesten ze snel loslaten", analyseert Ten Hag bij FOX Sports. "Daarna zijn ze volgens mij nog twee keer van systeem veranderd. Ik denk dat we daar goed op geanticipeerd hebben."

Ten Hag moest vlak voor de aftrap schakelen, omdat Lasse Schöne geblesseerd afhaakte. De Deen kreeg vrijdag op de training al te maken met liesklachten. "Het scheen goed te gaan, maar in de warming-up niet meer. We hebben geen risico genomen. Daarom kozen we voor Zakaria (Labyad, red.). Dat was zeker geen verzwakking, ik denk dat hij uitstekend speelde."

Met de drie punten op zak kan Ajax rustig kijken naar de topper tussen Feyenoord - PSV. Ajax zal duimen voor zijn Rotterdamse rivaal, Ten Hag denkt ook dat Feyenoord kan winnen van de koploper. "Ze zijn bezig aan een goed seizoen. Kijk naar het aantal punten. PSV en Ajax doen het buitengewoon goed, maar zij ook. Ze hebben een goede selectie. Ik denk dat zij in staat zijn om mee te doen met ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen