Koeman: "Aan onze stand verplicht ons te plaatsen"

Koeman: "Aan onze stand verplicht ons te plaatsen"

2 december 2018 – Ronald Koeman is tevreden met de loting voor de EK-kwalificatie. De bondscoach vindt het jammer dat Duitsland één van de tegenstanders is, maar vindt dat het Nederlands elftal verder gunstig heeft geloot. Naast Duitsland zal Oranje ook Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland in de komende kwalificatiecyclus treffen.Duitsland was het eerste land dat aan de groep van Oranje werd toegevoegd. "Daar hadden we niet op gehoopt, maar we hebben er weinig invloed op", begint Koeman zijn verhaal tegenover de NOS. "In ons achterhoofd wisten we dat het zou kunnen gebeuren. De kans is klein, maar helaas. Het is de sterkste uit pot twee. Maar voor de rest denk ik dat het een prima loting is."

Twee landen uit Oranje's groep plaatsen zich voor het EK in 2020. "Als je naar pot drie kijkt, dan kun je ook Servië krijgen. Dat zou bij voorbaat de meest ongelukkige loting zijn. Daar krijgen we iets positiefs voor terug", doelt hij op Noord-Ierland. "In pot drie, vier en vijf zit best wel verschil tussen landen. Het is een prima loting vanaf pot drie. Maar de tegenstander uit pot twee is iets minder."

"Aan onze stand verplicht zijn we om ons te plaatsen voor het EK", vat Koeman het samen. De bondscoach zegt een redelijk gevoel aan de loting te hebben overgehouden. "Eén tegenstander mag niet zorgen voor een slecht gevoel. Een prima loting wat betreft de andere landen, maar ja.. weer de Duitsers."

Lees ookVrees komt uit: Nederland in EK-kwalificatie tegen Duitsland

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019