Spoorboekje: hoe De Kuip Feyenoord hielp en wie treft Oranje?

3 december 2018, 07:19

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 3 december.

Nieuws

Wie treft Oranje in finale Nations League?

Na de loting voor de EK-kwalificatie, gaat Nederland vanmiddag opnieuw in de koker. Nu voor de finale van de Nations League. Vanaf 14.30 uur hoort Oranje wie het treft: Engeland, Zwitserland of toch Europees kampioen Portugal? Verder krijgen we ook te horen wie de winnaar wordt van Ballon D'Or. 

Specials

Hoe de magische Kuip Feyenoord de overwinning op PSV bracht 

"We hebben hier niet verloren op basis van voetbal." Was getekend Mark van Bommel na de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord. Hoewel wel de oefenmeester tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag er nog naar uitkeek om in de kolkende Kuip te spelen ("Of je nou met bloemen ontvangen wordt, of dat er bij wijze van spreken eieren naar je bus worden gegooid: je moet onverstoorbaar zijn"), zal hij daar na zondagmiddag ongetwijfeld anders over denken. De coach maakte kennis met de wetten van de magische Kuip. 

ErediVisie

In de vijftiende speelronde van de Eredivisie maakte PSV voor de eerste keer een misstap, maar uiteraard gebeurde er veel meer op de velden. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie passeren alle opvallende zaken weer de revue.

Wedstrijden

Jong PSV - Go Ahead Eagles (20.00 uur)

Een duidelijke titelfavoriet is er dit seizoen niet in de Eerste Divisie. Het is wachten op een club die eens een keer reeks wedstrijden wint en afstand neemt van de concurrentie. Go Ahead Eagles wil die club dolgraag zijn. De Deventenaren staan (nog) bovenaan, maar delen die koppositie met Sparta Rotterdam en FC Den Bosch. De Bosschenaren komen vanavond eveneens in actie. Zij nemen het op tegen Jong FC Utrecht.

Atalanta Bergamo - Napoli (20.30 uur)

Hoe houden Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens zich staande tegen Napoli? Vanavond nemen zij het met Atalanta Bergamo op tegen de Napolitaanse club. Atalanta won onlangs vier keer op rij, maar ging de afgelopen speelronde onverwacht onderuit tegen Empoli. Napoli heeft in de Serie A al sinds eind september niet verloren. Grote concurrent Juventus was toen met 3-1 te sterk.

Rio Ave - Sporting Portugal (21.15 uur)

Een zege in de beker en een zege in de Europa League: Marcel Keizer is goed begonnen aan zijn periode als trainer van Sporting Portugal. Vanavond staat de oefenmeester voor zijn competitiedebuut. Tegenstander van het Nederlands getinte Sporting is Rio Ave, dat meedraait in de subtop van de Primeira Liga. Helpt Bas Dost zijn nieuwe trainer weer aan een overwinning?

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - Go Ahead Eagles, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Nürnberg - Bayer Leverkusen, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Atalanta Bergamo - Napoli, Ziggo Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen