Koster over Sol: "Hij heeft gewoon een neusje voor de goal"

2 december 2018, 10:20

Adrie Koster is vol lof over Fran Sol, die zaterdagavond weer eens van grote waarde was voor Willem II. De Spaanse spits nam beide doelpunten van Willem II voor zijn rekening in de 0-2 overwinning op bezoek bij AZ. Door zijn goals voert Sol nu - samen met PSV'er Luuk de Jong - de topscorerslijst in de Eredivisie aan.

In Alkmaar scoorde Sol zijn elfde en twaalfde doelpunt van het seizoen. "Dat is mooi voor hem, maar ook voor ons", zegt Koster tegenover de NOS. "Hij heeft gewoon een neusje voor de goal. Drie weken geleden tegen PEC Zwolle hebben we gezien dat hij de momenten pakt, dat doet hij vandaag weer."

Door de zege neemt Willem II weer wat meer afstand van de degradatiezone en stijgt het naar de elfde plaats. "Als team hebben we goed samengewerkt. We hebben voor elke meter geknokt en dat heeft ons een resultaat opgeleverd. Maar we moeten ook reëel zijn: op een aantal momenten heel goed weggekomen", aldus Koster, die stelt dat Timon Wellenreuther een aantal cruciale reddingen verrichte. "Die was fantastisch."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen