Van den Brom zag spelers niet voor elkaar door het vuur gaan

2 december 2018, 08:57   Bijgewerkt: 2 december 2018, 11:21

John van den Brom is na het verloren thuisduel met Willem II (0-2) niet te spreken over het vertoonde spel van AZ. In een aantal fases speelden de Alkmaarders vrij aardig, maar in grote delen van de wedstrijd gaf het team van Van den Brom niet thuis. De oefenmeester concludeert dat zijn team door de ondergrens is gegaan.

"We hebben elkaar laten zakken", aldus de 52-jarige trainer tegenover het televisiekanaal van AZ. Beide tegendoelpunten vielen in het eerste halfuur van de wedstrijd. "We kunnen véél beter voor de dag komen dan we hebben gedaan. We zwalkten en hielpen elkaar niet. Iedereen was met zichzelf bezig. Daar ben ik misschien nog wel meer teleurgesteld over dan over de 0-2."

Van den Brom noemt Thomas Ouwejan en Oussama Idrissi als voorbeelden van spelers die te veel met zichzelf bezig waren. Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø, ervaren krachten aan AZ-zijde, 'verstopten' zich. Zij werden in de rust gewisseld. "Van dat soort spelers verwacht je iets meer. Dat zijn ervaren spelers die de kar moeten trekken. Als die de bal niet willen hebben en weinig tempo en energie in de wedstrijd brengen, dan hoop je met verse wissels iets te bereiken. Maar dat is niet gelukt."

Calvin Stengs

Wie Van den Brom níét binnen de lijnen bracht, is Calvin Stengs. "Hij heeft het moeilijk, dat zie je ook op de trainingen", zegt Van den Brom over zijn pupil. "De druk is enorm hoog voor hem, die legt hij ook zichzelf op. Dat is op zich goed, maar als trainer moet je daar heel voorzicht mee om blijven gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen