Sol laat Willem II juichen en zet zeer flets AZ te kijk

1 december 2018, 21:38   Bijgewerkt: 1 december 2018, 22:37

AZ had zijn zinnen gezet op een terugkeer in de subtop van de Eredivisie, maar kwam zaterdagavond van een koude kermis thuis. Willem II was met 0-2 te sterk voor de Alkmaarders. Spits Fran Sol was weer eens de grote man bij de uitploeg. De spits verzorgde beide doelpunten, komt daarmee op de ranglijst van doelpunten naast Luuk de Jong en liet heel Tilburg juichen in Alkmaar

AZ kent een uiterst wisselvallig seizoen. Haar instabiele vorm werd afgelopen speelronde al gedemonstreerd, toen de ploeg van John van den Brom niet verder kwam dan een gelijkspel tegen VVV-Venlo. De pijnlijke nederlaag van vandaag, tegen opnieuw een laagvlieger, zorgt ervoor dat een top-vijf klassering voorlopig nog even uitblijft.

Vanavond was het al snel raak voor tegenstander Willem II. Fran Sol kreeg uit een hoekschop een grote kans. De spits wilde van dichtbij afmaken, maar AZ wist een treffer te voorkomen door zich tot tweemaal toe massaal voor de bal te werpen. Enkele flitsen later verschijnt de bal opnieuw voor het doel en nu is het wel raak: Sol volleert de bal via onderkant lat in het doel. Drie minuten stonden er op de klok, toen Sol de 0-1 produceerde.

AZ speelde zwak, zonder veel snelheid in haar spel en bij vlagen zeer onzeker in balbezit. Desondanks kwam de ploeg tot een aantal kansen, voordat het een tweede tegentreffer moest incasseren. Oussama Idrissi lobde de doelman, na een heerlijke splijtende pass van Teun Koopmeiners, maar zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden. En ook een inzet van Guus Til werd nog net voor de doellijn onschadelijk gemaakt.

Willem II maakte de 0-2 uit een slimme counteraanval. Fran Sol stond in buitenspelpositie, maar liet de bal wijselijk aan zich voorbij gaan. Donis Avdijaj - niet in buitenspelpositie - mocht vervolgens op de doelman af, met Sol naast zich. Hij legde de bal onzelfzuchtig opzij, waarop Sol eenvoudig zijn tweede treffer binnen tikte, zijn twaalfde alweer van dit seizoen.

AZ wist het tij in de tweede helft niet meer te keren. Mogelijkheden van Idrissi (laag schot van afstand) en Thomas Ouwejan (schuiver van dichtbij in de handen van doelman Timon Wellenreuther) veroorzaakten geen treffers. Willem II stijgt naar een gedeelde tiende plek dankzij de overwinning.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 5, Jonas Svensson 5.5, Pantelis Hatzidiakos 4, Thomas Ouwejan 5, Adam Maher 5.5, Fredrik Midtsjo 5 (46. Dorin Rotariu 5), Guus Til 6, Mats Seuntjens 4,5 (46. Ferdy Druijff 5), Teun Koopmeiners 6, Albert Gudmundsson 5 (65. Leon Bergsma 4,5), Oussama Idrissi 6.

Willem II: Timon Wellenreuther 7, Damil Dankerlui 6 (72. Dries Saddiki -), Diego José Palacios Espinoza 5.5, Fernando Lewis 6.5, Freek Heerkens 6, Thomas Meissner 5.5, Daniel Crowley 6 (89. Aras Ozbilliz -), Pol Llomch Puyalto 5.5, Vurnon Anita 7, Donis Avdijaj 6, Francisco Sol Ortiz 7 (90. Kristofer Kristinsson -).

Man of the Match: Francisco Sol Ortiz

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen