Bryan Linssen van held naar schlemiel bij gelijkspel Vitesse

1 december 2018, 20:18   Bijgewerkt: 2 december 2018, 19:10

Vitesse en FC Emmen hebben de punten in een gezapig duel in Arnhem gedeeld: 1-1. De thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong door Bryan Linssen. Na rust zorgde Cavlan ervoor dat zijn ploeg een punt, het maximaal haalbare, uit Arnhem meenam. Vlak voor tijd miste Linssen nog een strafschop namens de thuisploeg.

De eerste twintig minuten was er slechts een club die voetbalde: Vitesse. De gasten uit Drenthe werden met de rug tegen de muur gezet; al lukte het de thuisploeg niet om grote kansen te creëren. Na een kleine twintig minuten was Bryan Linssen het dichtst bij een doelpunt. Eerst werd een schot van de aanvaller geblokt, even later probeerde de Limburg het met een hakje maar die inzet was een prooi voor Kjell Scherpen. Vijf minuten later deed Emmen voor het eerst van zich spreken, maar een schot van Anco Jansen ging over.

Net toen Emmen beter in het duel leek te komen, zorgde de thuisploeg voor de openingstreffer. Roy Beerens zette vanaf de rechterkant voor, Linssen troefde de slecht verdedigende Gersom Klok af en kopte de openingstreffer tegen de touwen: 1-0. Even later had Alexander Büttner de 2-0 op zijn schoen. De verdediger kreeg de bal in de linkerkant van de zestien van Linssen, won het duel van Klok maar werkte daarna slecht af.

In de rust werd er in Arnhem op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Guram Kashia. De Georgiër, die in acht seizoenen tot 293 wedstrijden voor Vitesse kwam, kreeg een warm onthaal met onder andere een prachtig spandoek. Het emotioneerde Kashia, die de tweede helft tussen de fanatieke Vitesse-supporters plaatsnam, zichtbaar.

Na rust voetbalde Emmen direct beter mee en nadat Vitesse als eerste gevaarlijk was geweest, na een slordige terugspeelpass aan Emmen-zijde op Scherpen, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Eduardo bokste een stuiterend schot de lucht in, waarna Caner Cavlan er als de kippen bij was om de bal binnen te koppen: 1-1. Na die gelijkmaker volgde een gezapige fase, waarin voor beide doelen maar weinig gebeurde.

Twintig minuten voor tijd creëerde Martin Ødegaard een mogelijkheid, maar na een goede actie schoot de Noor over. Even later was Vachedslav Karavaev er dichtbij, maar Scherpen plukte de inzet van de verdediger uit het doel. Het was het begin van een fase waarin Vitesse domineerde en diverse mogelijkheden kreeg, maar er niet werd gescoord. Linssen kreeg twee minuten voor tijd de grootste kans om Vitesse alsnog de driepunter te bezorgen, maar de aanvoerder gleed weg bij het nemen van een penalty, waardoor de bal hoog over ging. In blessuretijd kopte de spits nog recht in de handen van Scherpen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Eduardo 6; Alexander Büttner 7, Danilho Doekhi 6, Rasmus Thelander 6,5, Vyachedslav Karavaev 6,5; Matus Bero 6,5 (83. Thomas Bruns -), Martin Ødegaard 6, Thulani Serero 6; Bryan Linssen 6, Oussama Darfalou 5,5, Roy Beerens 6,5 (68. Navarone Foor)

FC Emmen: Kjell Scherpen 6,5; Caner Cavlan 7, Tim Siekman 6,5, Nick Bakker 6, Keziah Veendorp 6,5, Gersom Klok 3,5; Michael Chacon 6, Glenn Bijl 6, Alexander Bannink 6,5 (Jafar Arias -); Anco Jansen 6,5 (90. Luciano Slagveer -), Reuven Niemeijer 5,5 (77. Wouter Marinus-)

Man of the match: Caner Cavlan

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen