Koploper City verslaat Aké, belangrijke zege Pröpper

Koploper City verslaat Aké, belangrijke zege Pröpper

1 december 2018 – Manchester City blijft ook na dit weekend koploper van de Premier League. Op eigen veld hadden ze het een uur lang lastig tegen Bournemouth, maar werd er uiteindelijk wel met 3-1 gewonnen van de ploeg van Nathan Aké. Davy Pröpper boekte met Brighton & Hove Albion een belangrijke zege op bezoek bij het Huddersfield Town van Terence Kongolo.Manchester City – Bournemouth: 3-1
Daar waar bezoekers geregeld met fikse nederlagen terug naar huis worden gestuurd, bood Bournemouth prima partij in Manchester. De gasten, met Nathan Aké in de basis, lieten zich niet van de wijs brengen na een vroege achterstand. Bernardo Silva schoot City na een kwartier op voorsprong, maar Bournemouth ging als morele winnaar de kleedkamer in. Vlak voor rust was het de kersverse international Callum Wilson die voor de gelijkmaker tekende. En die was niet onverdiend te noemen.

De equipe van Pep Guardiola knokte zich in de tweede helft alsnog naar de overwinning. Raheem Sterling maakte van dichtbij de 2-1 en lkay Gündogan zorgde tien minuten tijd voor de beslissing, waardoor Bournemouth ondanks hard werken met lege handen terug naar huis moest. Manchester City blijft door de driepunter koploper, maar zal toch niet helemaal tevreden zijn over het duel op de Etihad.

Huddersfield Town – Brighton & Hove Albion: 1-2
Met Terence Kongolo in de defensie van Huddersfield en Davy Pröpper als controleur bij Brighton was het een Nederlands onderonsje op het veld van de nummer zestien van de Premier League. Huddersfield kende ondanks de ietwat penibele situatie in de Premier League een absolute droomstart, want Zanka Jörgensen zorgde na een minuut spelen al voor de voorsprong tegen Pröpper en co. Een zware middag lag in het verschiet voor de gasten, maar dankzij een rode prent voor aanvaller Steve Mounié hadden ze ruim een uur lang een mannetje meer.

De overtalsituatie betaalde zich uit in het John Smith's Stadium, want door treffers van Shane Duffy en Florin Andone won Brighton met 1-2 en kan het langzaam naar boven kijken in plaats van naar beneden. Voor Pröpper en de zijnen lonkt de onderkant van de subtop, terwijl Huddersfield puntjes moet blijven sprokkelen.

Overige uitslagen:
Crystal Palace – Burnley: 2-0
Leicester City – Watford: 2-0
Newcastle United – West Ham United: 0-3

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020