Bayern dankt Gnabry, maar loopt niet in op Dortmund

1 december 2018, 18:01   Bijgewerkt: 1 december 2018, 19:35

Zonder de in de warming-up afgehaakte Arjen Robben heeft Bayern München de uitwedstrijd tegen het Werder Bremen van Davy Klaassen gewonnen. Twee goals van Serge Gnabry waren genoeg in het Weserstadion. Inlopen op koploper Borussia Dortmund deed Der Rekordmeister echter niet, want de lijstaanvoerder won met 2-0 van SC Freiburg.

Werder Bremen – Bayern München: 1-2

Zeker niet voor het eerst dit seizoen was het wisselvalligheid troef wat Bayern München liet zien. Tegen Werder Bremen, met Davy Klaassen in de basis, werd er verdiend gewonnen, maar ging dat wederom met moeite. Serge Gnabry zette Der Rekordmeister in de twintigste minuut op voorsprong tegen zijn oude ploeg. De eerste helft positief afsluiten lukte Bayern niet, want Franck Ribery moest geblesseerd het veld verlaten. Vlak voor de wedstrijd haakte Arjen Robben al af vanwege zijn fitheid. Tot overmaat van ramp had Yuya Osako de gelijkmaker al gemaakt namens de gastheren.

In de tweede helft pakte Bayern dan toch de verdiende driepunter in het Weserstadion. Daar waar Gnabry in het shirt van Werder in veertien potjes slechts een keer scoorde in dat stadion, deed hij dat namens Bayern in één wedstrijd tweemaal in dat stadion. Zijn tweede, vijf minuten na rust, bleek de winnende voor Niko Kovac en zijn mannen. Daardoor rukt Bayern op naar stek drie in de Bundesliga. Werder, dat in de slotfase met tien man kwam te staan door een rode kaart van Niklas Moisander, blijft een stabiele subtopper.

Borussia Dortmund – SC Freiburg: 2-0

Door de overwinning van Bayern wist koploper Borussia Dortmund dat het moest winnen om de voorsprong van negen punten te behouden. In eigen huis leek dat tegen middenmoter Freiburg niet bepaald een onmogelijke opgave, maar Borussia kende veel moeite met de nummer elf van de Duitse competitie. Uiteindelijk zorgde een pingel kort voor de openingsgoal van de wedstrijd. Marco Reus benutte de strafschop, maakte daardoor zijn negende van het seizoen en bezorgde Borussia de drie punten. Freiburg werd niet echt gevaarlijk meer en in de slotfase zorgde Paco Alcácer voor zijn bijna wekelijkse doelpunt en de beslissing: 2-0.

Overige uitslagen:

VFB Stuttgart – FC Augsburg: 1-0

Hannover 96 – Hertha BSC: 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen