Eigenaar doet Serie B-koploper Palermo voor tientje van de hand

1 december 2018, 15:36

Een opvallend verhaal uit de Serie B: daar heeft eigenaar Maurizio Zamparini afstand gedaan van koploper Palermo. De Siciliaanse club is voor welgeteld tien euro verkocht aan een niet nader genoemd bedrijf uit Londen.

Zamparini is een markant figuur. Sinds de 77-jarige in 2002 Palermo kocht, versleet hij maar liefst 45 trainers. Hij kan zelf niet meer de eigenaar zijn wegens 'recente ongelukkige juridische ontwikkelingen', zo valt te lezen in zijn afscheidsbrief op de website van de club.

Vorig jaar stopte hij al als voorzitter van de in het roze spelende ploeg. Uit zijn verklaring blijkt dat hij het moeilijk vindt om afscheid te nemen. "Met pijn in het hart, en met de toekomst van de clubs en de Palermo-fans in gedachten, heb ik een overeenkomst bereikt over het overdragen van het eigenaarschap van de club."

Onder het bewind van Zamparani keerde Palermo kort na zijn aanstelling zestien jaar geleden voor het eerst in dertig jaar terug in de Serie A en haalde het onder meer vijf keer Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen