Wisselvallige Bijlow: "Na Ajax kreeg ik van alles over me heen"

1 december 2018, 15:19

Justin Bijlow kent in zijn eerste jaar als eerste doelman van Feyenoord een wisselvallig seizoen. Het hoogtepunt voor hem tot nu toe was tegen de tegenstander van zondag: PSV. Door zijn goede keeperswerk in de penaltyserie legde Feyenoord beslag op de Johan Cruijff Schaal.

"Het gaat met pieken en dalen. Mijn piekmoment was voor de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, toen ik twee penalty's stopte. Daarna had ik af en toe een dingetje dat eruit moet. Tegen Jong Schotland en Ajax maakte ik twee grote fouten. Dan merk je dat je als jonge keeper onder een vergrootglas ligt", zegt de twintigjarige Bijlow tegen het ANP. "Na Ajax kreeg ik van alles over me heen. Daar heb ik één nacht van wakker gelegen, daarna ging mijn focus op de volgende wedstrijd. Het enige antwoord dat je kan geven, is laten zien wat je wél kan."

Het verbaast Bijlow niet dat het seizoen met vallen en opstaan verloopt. "Natuurlijk hoop je van niet, maar bij jonge spelers zie je dat vaak. Ik moest best een beetje wennen aan het voetbal bij de 'grote' jongens. Bij een schot rennen ze op je af, bij hoge ballen springen ze tegen je aan. Dat gebeurde bij de jeugd bijna niet. Kijk, een spits kan twintig kansen missen en dan toch nog de held worden. Wij als keepers zijn bij één foutje gelijk 'de sjaak'. Ik ben daar intussen wat rustiger onder geworden en haal de laatste tijd een goed niveau."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen